Cool-rising

VYRÁBÍME METODOU„COOL RISING„

Při neustálém hledání  nových technologií  zvyšujících kvalitu vyráběné produkce  zaujala pracovníky společnosti  patentovaná metoda německého výrobce Wachtel  „cool rising“ natolik, že se vedení společnosti rozhodlo do této technologie vložit značné investiční prostředky a díky naplnění očekávaných výsledků i kladného ohlasu spotřebitelů je neustále rozšiřován  sortiment vyráběný touto metodou.  Tato metoda je značně využívána v v zemích západní Evropy i Polska. V ČR je dosud  technologií ojedinělou.

Co je cool rising ?

Podstatný rozdíl s běžnými technologiemi  spočívá  ve studeném  a extrémně dlouhém kynutí ve speciálním zařízení s řízenou regulací poměru teplota a vlhkost prostředí. Metoda vyžaduje současně odlišný způsob zpracování těst, vyžaduje vyrovnanou vysokou kvalitu vstupních surovin a přísné dodržování technologické kázně. Výsledkem této technologie jsou dva parametry z hlediska spotřebitele  zásadní.  Vyjimečná chuť  ( intenzivní tvorba aromatických látek způsobená dlouhým a studeným vedením) a nesrovnatelně delší  čerstvost (trvanlivost) ve srovnání s běžnými technologiemi  a diametrálně odlišná od stále více rozšířeného rozpeku mražených polotovarů.

Vyšší užitná hodnota je tak dosažena  odlišnou technologií, nikoli přídavnou chemií.

Výrobky cool rising  pečené ve výrobním provoze  jsou určeny k rozvozu do obchodní sítě, část produkce je ve speciálních dvouplášťových přepravkách v zachlazeném (nikoli mraženém) stavu distribuována do vlastních prodejen , kde jsou polotovary dohotovovány a pečeny před zákazníky.

Jaký konkrétní sortiment touto technologií vyrábíme? CHIA bagetka, Rohlík „PIVAŘ“, Pletýnka, Rohlík finský, Mexický rohlík, Anglický rohlík, Kaiserka světlá, Kaiserka tmavá, Bagetka světlá, Houska světlá a Houska tmavá