
JEDEN KVAS NÁM JIŽ NESTAČÍ
Na popularitě i odlišnosti Třebovského chleba se výrazně podílí základní surovina pro jeho výrobu – přírodní žitný kvas vyráběný na zařízení Hematronic. Naše společnost tuto technologii použila v ČR jako první již v polovině devadesátých let a plně ji využívá dodnes. Dobrému zvládnutí zásad této technologie a dlouhodobým zkušenostem přikládáme spotřebitelskou náklonnost i úspěchy získané u odborné veřejnosti ( Chléb roku 2013 ). Díky dobré spolupráci s technology německého výrobce zařízení Hematronic bylo v roce 2015 odzkoušeno také zařízení na výrobu pšeničného omládku a výrobní testy jeho využití při výrobě chleba. Výsledkem bylo dosažení jemnější a rovnoměrnější pórovitosti střídy, dosažení plnější celkové chuti, zvýšení vláčnosti střídy i delší trvanlivosti. Pozitivní testy jasně rozhodly o nákupu zařízení a jeho okamžitému využití.
V současné době využíváme tuto technologii při výrobě Konzumního chleba a Třebovského chleba 1150g a 600g, který na trh uvádíme jako chléb dvoukvasový. Důvod ? Chceme být jiní a nejlépe nejlepší.