kvas

JEDEN KVAS NÁM JIŽ NESTAČÍ

Na popularitě i odlišnosti Třebovského chleba  se výrazně podílí  základní surovina pro jeho výrobu – přírodní žitný kvas vyráběný na zařízení Hematronic.  Naše společnost tuto technologii použila v ČR jako první již v polovině devadesátých let  a plně ji využívá dodnes.  Dobrému zvládnutí zásad této technologie a  dlouhodobým  zkušenostem přikládáme spotřebitelskou náklonnost  i  úspěchy  získané u odborné veřejnosti  ( Chléb roku 2013 ). Díky dobré spolupráci s technology německého výrobce zařízení Hematronic bylo  v roce 2015  odzkoušeno také zařízení na výrobu pšeničného omládku a výrobní testy jeho využití při výrobě chleba.  Výsledkem bylo dosažení  jemnější a rovnoměrnější pórovitosti střídy, dosažení plnější celkové chuti, zvýšení vláčnosti střídy i delší trvanlivosti.  Pozitivní testy jasně rozhodly o nákupu zařízení a jeho okamžitému využití.

V současné době využíváme tuto technologii při výrobě Konzumního chleba a Třebovského chleba 1150g a 600g, který na trh uvádíme jako chléb dvoukvasový.  Důvod ? Chceme být jiní a nejlépe nejlepší.